Stryktipset

Detta tipsspel är det allra äldsta vi har, det lanserades redan 1934 vilket gör att det då var Svensk tipstjänst (Senare Svenska spel), som lanserade det. Idag är det alltså det senare som ger ut och distribuerar stryktipset och många är de svenskar som provat lyckan i detta spel. Men hur kommer det sig egentligen att det kallas för stryktipset? Jo det var nämligen så att man i spelets barndom skulle stryka ett streck över de lag man trodde skulle förlora matchen på kupongen. I stryktipset var det dessutom tolv och inte tretton rätt, som det är idag, som man skulle ha för att vinna storkovan.

Så hur spelar man då? Först och främst är det så att de matcher som är med och som man tippar på kommer från engelska och svenska ligor. Även på stryktipset kan man välja om man vill spela online på Svenska spels hemsida eller hos ett av deras ombud i butik. För att vinna högsta vinsten så ska man pricka in 13 rätt på tipskupongen. Du fyller i hur du tror att matcherna kommer sluta, vem som vinner eller om de kommer att spela lika. Nu är det ju rätt svårt att lyckas tippa rätt på alla tretton matcher och därför kan man även vinna på färre rätt. Men ju fler matcher som slutar som du trodde, desto mer pengar kan du vinna. Stryktipset är alltså ett av de mest kända och populäraste tipsspelen idag och även det äldsta som finns i vårt land. Ett spel som alla kan spela, så länge man är över 18 år gammal såklart.

Företaget som lanserade stryktipset i Sverige 1934 var alltså Tipstjänst, det företag som senare tillsammans med Penninglotteriet skulle bli Svenska spel. Även företaget Tipstjänst startades på uppdrag av svenska staten. Dem fick då i uppgift att ”främja ett sunt spelande och förhindra illegal vadslagning på sport”.